CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Wednesday, 19 December 2012

# watch out !! #

Assalamualaikum wbt dan selamat pagi kepada semua yang membaca entry ini.. tengok kepada title... apa yang awak2 semua fikirkan. kat sini saya nak bagitahu dalam experiment banyak langkah-langkah yang perlu kita concern kan. Setiap bahan-bahan kimia yang terdapat dalam makmal adalah merbahaya. jangan ambil mudah dengan bahan-bahan kimia. dengar je perkataan kimia mesti kita bayangkankan apa yang akan terjadi jika kita terkena bahan-bahan kimia terutama solution yang mempunyai kepekatan yang tinggi.. kulit kita akan terhakis.. jum kita saksikan apa yang akan terjadi jika kita tak ikut arahan dan teknik-teknik yang diberikan.






sumber: http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d-YBq2PX-4o

Wednesday, 28 November 2012

# game lab #

Assalamualaikum wbt. apa khabar sume. make sure korang sihat yerp. sekarang ni cuaca tak menentu. ada kawan saya dah demam. dengar suara jur dah tahu dia demam. banyakkan minum air dan mandi bila korang terkena hujan. korang tahu tak hujan tu acid. dia berasid disebabkan oleh waste yang kita buat jugak. contohnya asap dari kilang. saya tak nak cakap banyak. jum main !!

nah !! kali ni game kita bukan buat experiment yer. game kita kali ni teka radas. benda-benda yang berkaitan dengan experiment lar. best !! bagi yang tak berapa minat dengan kimia or sains. cuba korang mula dengan main game dulu. pendapat saya la. thank sume !! selamat bergembira !! klik kat sini eh untuk terus ke link game tuh [GameLab]



selamat me"release"kan stress

JUMPA LAGI (^_^)



# test minda korang sume #

Assalamualaikum wbt. lama dah tak update. kali ni nak memeriahkan lagi kena video nie... video ni just nak test minda korang. jawab secara santai yer. jangn emo2. nanti sress. Test ni untuk korang release stress. jum roll in.



jum jum jum !!


jumpa lagi kengkawan semua ...

Wednesday, 17 October 2012

Thursday, 4 October 2012

# Coretan di Pagi Hari #

Sekarang menunjukkan jam 2.14 am, sue still tak tidur lagi sebab mencari ilmu yang belum sue ceburi. Kalau ilmu itu sudah ada dalam diri pun, kita kena cari maklumat tambahan yang lebih advance lagi lar... Sue ada nak share dengan korang... Sebelum sue expert (ceewah macam lah expert sgt kan) membuat blog, ada satu blog nie sue buat sebagai guide.. korang klik kat sini eh.... Blog ni ajar kita satu persatu, memang mudah nak faham larh...

Moga blog nie dapat memberi manfaat kepada warga bloggers semua... (^_^)